Tudj meg mindent a karima tömítésekről

torok@..KATTINTS

Oszd meg!


Tudj meg mindent a karima tömítésekről


A karimatömítések tulajdonságok és felhasználás 


Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos iparágban és nagyon sok felhasználási területen használatosak. A karimatömítések azbesztmentes anyagokból (CFS), grafitból, PTFE-ből, csillámból, aramid és grafit kombinációjából és különböző minőségű gumi keverékéből készülnek.


 A karimatömítések előállítása és feldolgozási lehetőségei


Vágási technikánknak, tapasztalatainknak és ismeretinknek köszönhetően gyakorlatilag minden anyagból tudunk karimatömítést vágni. Vágószerszámaink széles palettájának köszönhetjük a magas minőségű termékeink, mérettől és mennyiségtől független, versenyképes árait. Egyedi megrendelésre készülő karimatömítéseinket CNC vágógépekkel megrendelői rajz és specifikáció, vagy a kapott minta alapján állítjuk elő. AutoCAD fájlból közvetlenül gyártható a kívánt tömítés.


 Karimatömítés alakzatok és méretek 


A táblás tömítőanyagokból különböző méretekben és alakban gyárthatóak a karimatömítések, azaz szabvány és nem szabvány méretezésben is elérhetőek. Nem szabvány tömítés esetén méret, rajz vagy minta alapján bármilyen alakot vagy méretet előállítunk. Szabványkiszerelésű tömítéseink mérete az EN 1514-1-es, ANSI B 16.21-es vagy más szabványoknak felel meg (a múltban DIN2690, DIN 2691, DIN2692). Az 1500 mm x 1500 mm méretig terjedő tömítések egy darabból készülnek, míg ennél nagyobbak több darabból állnak össze. Két illesztési módot különböztetünk meg: fecskefarok- és sarokillesztést. Nagyságbeli megkötés gyakorlatilag nincs. Az alaktól és a nagyságtól függően valamennyi egyéb méretet megrendelés alapján rövid határidővel elkészítjük.


Oszd meg!