Tudj meg mindent a karima tömítésekről

tomites@..KATTINTS
Kategóriák

Oszd meg!


Tudj meg mindent a karima tömítésekről


Karima tömítések tulajdonságai és felhasználása 


Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos iparágban és nagyon sok felhasználási területen használatosak. A karimatömítések azbesztmentes anyagokból, grafitból, PTFE-ből, csillámból, aramid és grafit kombinációjából és különböző minőségű gumi keverékéből készülnek.


 Karima tömítések készítése


Tapasztalatainknak, speciális gépparkunknak köszönhetően, minden anyagból tudunk karimatömítést vágni. Nagysorozatú tömítések vágását speciális szerszámokkal végezzük. A régi tömítést használjuk mintának, vagy ha ez nincs, akkor a megfelelő alkatrészt, amire tömítést kell leadni (mintának) és erre készül el a tömítés. Műszaki rajz alapján, (pdf. Dxf. Dwg.) illetve egyszerűbb karima tömítések esetén pontos méret leadásával is lehetséges a rendelés.


 Karima tömítés alakzatok és méretek 


A táblás tömítőanyagokból különböző méretekben és alakban gyárthatóak a karimatömítések, azaz szabvány és nem szabvány méretezésben is elérhetőek. Nem szabvány tömítés esetén méret, rajz vagy minta alapján bármilyen alakot vagy méretet előállítunk. Szabványkiszerelésű tömítéseink mérete az EN 1514-1-es, ANSI B 16.21-es vagy más szabványoknak felel meg (a múltban DIN2690, DIN 2691, DIN2692). Az 1500 mm x 1500 mm méretig terjedő tömítések egy darabból készülnek, míg ennél nagyobbak több darabból állnak össze. Két illesztési módot különböztetünk meg: fecskefarok- és sarokillesztést. Nagyságbeli megkötés gyakorlatilag nincs. Az alaktól és a nagyságtól függően valamennyi egyéb méretet megrendelés alapján rövid határidővel elkészítjük.


Oszd meg!