Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

tomites@..KATTINTS
Kategóriák

Oszd meg!


Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen az kicsi, nagy, fiatal, idős a vízipisztoly nem megy ki a divatból. Régebben például az 70-es, 80-as években sokkal egyszerűbb mechanikájú és formailag egyszerűbb vízipisztolyokkal vadásztuk egymást a strandokon, játszótereken. A mai gyerekek már hatalmas tartájú vízipisztolyokkal szaladgálnak, de nekünk régen csak a vízipisztolyba férő munícióval lehetett gazdálkodni. Szerintem az élvezetesebb volt, sokkal jobban meg kellett tervezni egy támadást, mert azt is bele kellett kalkulálni, hogy hol tudom majd újra tölteni vízipisztolyom és addig sebezhetővé válok az ellenfeleknek. Így egy kiadós vízipisztoly csata sokkal kiegyensúlyozottabb erőfeltételeket biztosított.

 

Milyen vízipisztolyok vannak?

 

A hazai és külföldi vízipisztoly gyártók folyamatosan új és újabb vízipisztolyokkal jöttek ki. Kezdve a realisztikus vízipisztolyoktól a futurisztikus, fantasztikus filmekben látható fegyverformákig. Én személy szerint a realisztikus vízipisztolyokat részesítem nagyobb előnyben, sokkal jobban tetszenek. Ilyenek például a Luger vízipisztolyok az Uzi formájú vízipisztolyok a Blov és a Parabellum vízipisztolyok. Ezeket szerencsére hála a gyártóknak még mindig lehet kapni, nem hagyták, hogy eltűnjenek a millió csúcsszuper vízipisztolyok tengerében.

 

Miből készültek a vízipisztolyok?


Régebben ahogy ma is, ezek vízipisztolyok átlátszó műanyagból készültek különböző színekben. Ennek rém egyszerű oka van, hiszen az ember fiának tudnia kell mennyi muníciója is van a fegyverében. A vízipisztoly működtetésére egy apró dugattyú volt a felelős, ami a ravasz meghúzásával hozhattunk működésbe. Utántöltéskor amit a vízipisztolyon elhelyezett dugón keresztül tudtunk elvégezni, a ravaszra kétszer, háromszor rá kellett pumpálni, hogy feltöltsön a rendszer, de ezek után már is harcra kész volt a vízipisztolyunk. A feltöltéshez szükséges dugó gyártótól függően volt elhelyezve, hol a fegyver alján, hol a vízipisztoly tetején. Akinek a tetején volt sokkal nagyobb biztonsággal tudott játszani, nem kellett tartani, hogy játék közben elcsöpög a muníció, vagy ami rosszabb véletlen kirántjuk és egyben folyik el az egész és ott állunk védtelenül a csata közepén.


Oszd meg!