Műanyag hógolyókészítő, különböző színben gyártótól akciósan

tomites@..KATTINTS
Kategóriák

Oszd meg!Szuper Hógolyó-, etetőanyag-, homokgombóc készítő

Klikk a fotókra!

Hógolyó készítő

Hógolyó formázó - hógolyó készítő

Hógombóc készítés profiknak!   Leíráshoz klikk a fotókra!  

Etetőanyag készítő horgászoknak

Etetőanyag készítő horgászoknak

Vége a kézzel összegyúrt etetőanyag készítésének! Nem kell többé nyakig összemaszatolódni, miközben a csalis vödörben gyurkálva próbálja előállítani a tökéletes etetőanyag gombócokat.  Itt a csali etetőanyag gombóc készítő! Profi munka,...

Homok gombóc készítő - homokozós játék

Homok gombóc készítő homokozós játék

  Gombóc készítés nyáron    

1

 

Egy kis téli móka 

Ha azt hittük, a hógolyózás csak az iskolások és a szalonspicces emberek szervezetlen sportja, hát nagyot tévedtünk. A szigorú szabályok mentén megrendezett hócsata Japánból indult útnak, és Európa hólepte vidékeit is pillanatok alatt meghódította.

Története több mint húsz évvel ezelőttre nyúlik vissza, mikoron a sosem nyugvó japán elmék annak módját keresték, mivel csábíthatnák a látogatókat messzi országukba akkor is, amikor hótakaró borítja azt. Az első versenyt 1989-ben tartották, ekkor hetven csapat ütközött meg egymással mintegy hétezer néző előtt. A szervezett yukigassenek innentől kezdve rendszeressé váltak, 1993-ban megalakult a Yukigassen Federation, 2004-ben pedig már majd' kétszáz csapat vívta havas ütközetét több tízezer szurkoló támogatása mellett. A japánok talán az idők végezetéig elhógolyóztak volna magukban, ha el nem vetődik néhány finn turista a yukigassenek egyikére, s meg nem honosítják azt hazájukban is. Bár az északi országok szinte azonnal csatlakoztak az új sporthoz, Finnország lett a hivatalos hólabdázás európai fellegvára, itt tartják a minden évben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságot is. Mára szervezett yukigasseneken vehetünk részt Japánban, Finnországban, Svédországban, Norvégiában, Hollandiában, Kanadában és Ausztráliában.

Szabályok:

A hócsatát két, egymás ellen küzdő csapat vívja meg, mindkét oldalon hét-hét ember veszi fel a kesztyűt cspatkapitányuk vezetésével. Hogy a harc során biztosítva legyen a lőszer utánpótlása, speciális géppel meghatározott, szabálykönyvben rögzített méretű hógolyókat állítanak elő - százával, ezrével. Bár egy meccs alatt minden csapat a háromszor három perces menetek során csak kilencven labdát lőhet el, a résztvevő csapatok száma indokolja a gépesítést. A játékosoknak a védősisak viselése természetesen kötelező. A pálya szélessége a teniszpályáéval egyezik meg, ám annál kétszer hosszabbak, és hófalak tarkítják, hogy megfelelő búvóhelyet biztosítsanak. Mindkét csapat elhelyezi zászlóját a pályán. A csata menete a mindenki által jól ismert hógolyózás mentén alakult: el kell találni az ellenség játékosait, aki azonnal kiesik. A végén az a csapat nyer, amelyiknek több tagja marad játékban vagy az, amelyiknek sikerül megszerezni az ellenség zászlóját.

A yukigassenek minden nevező csapat előtt nyitottak, ám tévedés azt gondolni, hogy egy szedett-vedett utcai csapat az élményen felül mással is gazdagodhat. A profik igazán komolyan gondolják a játékot: Japánban a sikeres csapatoknak olyan szponzoraik vannak, mint például a nemzeti légitársaság, egész éven át gyakorolnak, a versenyre való készülés során hatékony stratégiákat dolgoznak ki, s videóról elemzik a potenciális ellenfelek játékstílusát.

 

Ennek a cikknek a forrása az ORIGO honlapjáról származik. « klikk

Yukigassen videó, hócsata « klikk

 

 

Oszd meg!