Kisiparosként kezdte 1973-ban a hajdúszoboszlói Török László, aki szakmája szerint...

tomites@..KATTINTS
Kategóriák

Oszd meg!


Az üzemvásárláshoz hitel kellett 1995.

-GAZDASÁG-  Hajdú-Bihari Napló – Kisvállalkozások

Az üzemvásárláshoz hitel kellett!

Debrecen (HBN – SZ. 1.) – Kéthetente megjelenő sorozatunkban olyan kisvállalkozásokat mutatunk be a teljesség igénye nélkül, amelyeknek egy közös vonása mindenképpen van: tulajdonosaik az esetektöbbségében nem volt annyi tőkéje, hogy önerőből vállalkozzanak.

Tömítésgyártás - minél kevesebb selejttel Fotó: Iklódy János

 


Kisiparosként kezdte 1973-ban hajdúszoboszlói Török László, aki szakmája szerint víz-, gáz-és központifűtés-szerelő mester. Néhány évig vállalatnál is dolgozott, majd azt követően ‘90-ben vállalkozni kezdett eredeti szakmájában. Ez még nem igényelt befektetést, hiszen – mint elmondta – a munkájához szükséges szerszámok és szaktudás adottak voltak.

 

  “1993 októberében egy hirdetés: eladó egy tömítésgyártó üzem. Ennek megvásárlásához már szükségem volt pótólagos forrásra. Így decemberben beadtam pályázatomat a Vállalkozásfejlesztési Alapítványhoz, és januárban megkaptam a mikrohitelt. Az összegből megvásároltam az olajprést, a kivágószerszámokkal víz-, gáz-, fűtés- és hengerfejtömítésekhez, a golyósprést és a gumisütő szerszámot” – emlékezett vissza Török László, aki a gépek eladójától a betanulásban is segítséget kapott. Hozzáfúzte: a mikrohitel nélkül nem tudott volna beruházni, hiszen más lehetőséget nem talált a hitelfelvételre.

  A tömítésgyártást alkalmazottja végzi, de ő maga szintén besegít, ha nagyobb megrendelést kapnak. Emellett a víz-, gáz-, fűtésszerelést is folytattja, amelyhez két tanuló segítsége van. 1994 februárjában – mint elmondta – vásárolt egy olyan présgépet, amellyel alumínium- és réztömítéseket lehet gyártani. Ma már több debreceni és hajdúszoboszlói autós- és szerelvényüzletbe szállít, ezek közül néhányba rendszeresen is. Alkalmanként Székesfehérvárra és Vácra is adott el tömítésgarnitúrákat.

 

  “Az lenne a legpraktikusabb, ha szerződést tudnánk kötni egy nagykereskedéssel, ahol csak felvenném a megrendelést és leszállítanám az árut. Nem kellene házalni, csak a gyártással foglalkozhatnék. Ennek ellenére, ha bejön hozzánk valaki, hogy sehol nem kap egy bizonyos fajta tömítést, boldoggá tesz bennünket, ha segíteni tudunk neki” – fogalmazott Török László. Mint megtudtuk: fia jelenleg katonai szolgálatát tölti, de ha leszerel, újra munkába áll. “Tekintve hogy fiam szakmája a szobafestés, mázolás és tapétázás, ezekkel a tevékenységekkel szeretnénk bővíteni vállalkozásunk profilját.”


   Fő profilunk a tömítésgyártás és műanyagfröccsöntés lett. Rengeteget házaltunk, bővítettük, bővítjük profiljainkat, törekedünk kimagasló minőségi termékek előállítására, amelyhez szakképzett dolgozóink, illetve korszerű gépek, berendezések, gyártószerszámok segítenek. Termékeink száma meghaladja a 4000 félét, partnereink, vásárlóink Magyarországon kívűl környező európai uniós országokban is jelen vagyunk.

 

  Sikereinket vevőink elégedettségének, illetve cégünknél végzett kemény, kitartó munkáknak köszönhetjük.

1994.

Oszd meg!


Kapcsolódó cikkek

Excenter présgép 16 t eladó

Eladó 16 t excenter présgép

16 tonnás, 2010.02.18 üzembe helyezésű excenter présgép alátétek gyártására használt, kiváló, működő állapotban eladó!     Időközben a bronzpersely fel lett újítva, illetve a kilincs pneumatikus vezérlésű lett. Technológia váltás miatt kerül eladásra. Állítható medve távolság 0-55 Percenkénti ütésszám 120 Szerszám magassága medve alsó helyzetben 220 Medve állíthatósága 45 Torokmélység 160 Asztal hossza 300 Asztal szélessége 450 Asztal rés hosszirányban 160 metszőkör átmérő 140 Medve hossza 180 Medve szélessége 200 Furatmélység átmérő 40 Furatmélység mélység 60 Pillérek közti távolság 220 Befogólap vastagság 40 Maximális döntési szög 35...

Tovább